Uw BMW en MINI dealer in het Groene Hart
Alphen aan den Rijn 0172 422 214 Woerden 0348 413 778
Voor 24 uurs service bij pech onderweg belt u 0800 0357
Persoonlijk contact Erkende Garantie Wij vinden uw droomauto Privé als zakelijk leasen of financieren Wij scoren op Verkoop & Service 4,5 uit 5 sterren Leasen en Financieren
Persoonlijk contact Erkende Garantie Privé en zakelijk leasen of financieren Wij scoren 4,5 uit 5 sterren Leasen en Financieren
Bellen
Chatten
Bellen

Banden

BANDEN

Veel automobilisten weten niet wanneer ze moeten overstappen van zomer- naar winterbanden en andersom. Ook weten veel automobilisten niet dat het gevaarlijk is om het hele jaar door te rijden op dezelfde banden. Waarom dit zo is en wanneer u het beste even langs kunt komen voor een bandenwissel leggen we hieronder aan u uit.

Winter- en zomerbanden

Winter- en zomerbanden hebben elk een eigen rubbersamenstelling, waardoor ze beiden onder andere weersomstandigheden beter of juist slechter presteren. Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om onder koude temperaturen soepel te blijven en goed te presteren en zomerbanden presteren beter boven de 7 graden.

Wanneer u het hele door blijft rijden op dezelfde zomer- of winterbanden zorgt dit voor extra slijtage aan uw autobanden. Als u in de zomer doorrijdt op winterbanden, slijten de banden door de hogere temperaturen. Rijdt u in de winter door op zomerbanden, slijten de banden sneller, omdat het rubber harder wordt. Hierdoor heeft u minder grip op de weg en is er meer kans op glijden. Heel gevaarlijk dus! Ook de bandenspanning speelt een rol in de slijtage van uw banden, want als u met de verkeerde bandenspanning rijdt, is de kans op een klapband groter.

Bandenwissel

Op het moment van het verzetten van de klok naar de zomertijd is het ook tijd voor uw zomerbanden. Gaat de wintertijd in, dan wisselt u uw zomerbanden om voor winterbanden. Zo bent u er zeker van dat u veilig de weg op kunt met de juiste banden onder uw BMW of MINI!

Wielenwissel kan al vanaf € 85,-

Voorbereid op de komende winter?

Als de temperatuur daalt, zijn de prestaties van zomerbanden niet meer optimaal. De rubbersamenstelling wordt hard en dat leidt tot een verminderde adhesie en handling. En daarom is 7°C het omslagpunt voor winterbanden. Alleen de speciale rubbersamenstellingen van winterbanden zijn bestand tegen de kou; ze behouden grip en staan garant voor een korte remafstand. Neem op tijd maatregelen en laat een kritische situatie niet uitlopen op een botsing.

VAN ENKELE MILLIMETERS TOT CRUCIALE METERS.

Afgezien van de 7°C-regel is er nóg een wezenlijk detail: de profieldiepte van de banden. Het wettelijk voorgeschreven minimum van 1,6 mm tevens het verdedigbare minimum voor veiligheid. Naast een grotere profieldiepte hebben nieuwe winterbanden tevens een speciale lamellenstructuur. Die resulteert in een kortere remafstand en algehele verbetering van de veiligheid.

WETGEVING WINTERWIELEN
IN EUROPA.

  Verplicht gedurende een specifieke periode
       Zweden, Finland, Estland, Letland, Slovenië
 
  Verplicht bij winterse omstandigheden
       Noorwegen, Duitsland, Luxemburg, Tsjechië,
       Slowakije, Oostenrijk, Kroatië, Roemenië, Servië,
       Bosnië Herzegovina
 
  Verplicht bij verkeersbord
       Spanje, Frankrijk, Italië, Zwitserland
 
  Aangeraden
      Nederland, België, Denemarken, Polen, Litouwen,
      Hongarije, Bulgarije, Ierland, Verenigd Koninkrijk,
      Griekenland
Bekijk onze voorraad