• 4,6/5 sterren voor onze service
 • 344 BMW's en MINI's op voorraad
 • Erkende BMW en MINI garantie
 • Persoonlijk contact
 • Leasen en financieren
Uw BMW en MINI dealer in het Groene Hart
BMW

De BMW iX

De BMW iX

DE BMW iX

Vanaf eind 2021 leverbaar.

De BMW iX geeft gezicht aan een nieuwe generatie rijplezier. In een geheel nieuwe designtaal, intelligent, maar niet ingewikkeld. Van binnen zorgen minimalisme, duurzame materialen en Shy Tech voor een unieke ambiance. Twee krachtige elektromotoren verdelen meer dan 500 pk over alle vier de wielen. Samen zorgen ze voor een geruisloze acceleratie van 0 – 100 km/h in minder dan 5 seconden. Eind 2021 is hij leverbaar.

Highlights:

 • Een preview van de aanstaande BMW iX, die zich nu nog in de ontwikkelingsfase voor serieproductie bevindt. Het is het eerste model dat is gebaseerd op de toekomstige technieken van BMW Group. De BMW iX is het nieuwe technologische vlaggenschip op het gebied van elektrische mobiliteit, autonoom rijden en intelligente connectiviteit. Het nieuwe, minimalistische design staat voor een futuristische vorm van rijplezier.
 • De BMW iX geeft een nieuwe invulling aan het succesvolle Sports Activity Vehicle (SAV) concept, met een duidelijke focus op duurzaamheid, ruimte en welzijn in het interieur. Krachtige proporties, met de lengte en breedte van de BMW X5, de hoogte van de BMW X6 en de wielbasis van de BMW X7. Het interieur biedt inzittenden een luxueus, ontspannen ruimtegevoel met een lounge-achtige ambiance en vijf zitplaatsen.
 • Design en technologie vormen een totaalpakket dat de weg vrijmaakt naar een nieuw tijdperk van individuele mobiliteit. Een veelvoud aan innovaties benadrukt de rol van BMW i als een ‘expertisecentrum voor de toekomst’ bij BMW Group. De productie van de iX gaat in de tweede helft van 2021 van start bij de BMW fabriek in Dingolfing. De marktintroductie zal eind 2021 zijn.
 • De vijfde generatie BMW eDrive technologie biedt uitzonderlijke efficiëntie. Twee elektromotoren met een maximaal vermogen van meer dan 370 kW (500 pk) laten de BMW iX in minder dan 5,0 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren. Het gemiddelde stroomverbruik bedraagt minder dan 21 kWh per 100 kilometer volgens de WLTP testcyclus. De hoogvoltage-accu met een capaciteit van meer dan 100 kWh zorgt voor een actieradius van meer dan 600 kilometer volgens de WLTP testcyclus. (Geschatte waarden op basis van huidige ontwikkelingsfase).
 • Een grote actieradius en state-of-the-art laadtechnologie maken de BMW iX optimaal geschikt voor lange afstanden. Met DC snelladen met tot 200 kW laadt de accu in 40 minuten op van 10 tot 80 procent. Met tien minuten snelladen is de actieradius al met 120 kilometer toegenomen.
 • Allesomvattend duurzaamheidsconcept: elektromotor geproduceerd zonder gebruik van zeldzame grondstoffen, hoogvoltage-accu met uitzonderlijk hoog recyclingspercentage. De energie voor de productie van de accucellen, de hoogvoltage-accu en de BMW als geheel is exclusief afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Voor het exterieur en interieur is in vergaande mate gebruikgemaakt van gerecyclede en natuurlijke materialen, waaronder FSC gecertificeerd hout en leder dat met extracten van olijfbladeren is gekleurd.
 • Nieuwe technologieën bieden verdere voordelen op gebied van autonoom rijden en digitale diensten. Extreem veel rekenkracht voor gegevensverwerking, extreem krachtige sensoren en 5G compatibiliteit bieden de basis voor geoptimaliseerd autonoom rijden en verbeterde parkeerfuncties.
 • Minder karakterlijnen en genereuze oppervlakken zorgen voor een imposant design. Nauwkeurig uitgewerkte details accentueren de moderne premium eigenschappen en de efficiëntie van de BMW iX. De portieren zijn raamstijlloos, de bagageklep heeft geen sluitnaden en strekt zich uit over de gehele achterzijde.
 • Opvallend, verticaal en haast ingesloten BMW nierengrille functioneert als ‘intelligentiepaneel’ met geïntegreerde sensoren, camera- en radartechnologie voor geavanceerde assistentiesystemen. · Meest compacte koplampen ooit voor een BMW Group model. Standaard full-LED koplampen, BMW Laserlight met matrixfunctie voor grootlicht optioneel leverbaar. Ook de LED achterlichten zijn extreem slank en hebben een kenmerkend lichtontwerp.
 • ‘Shy tech’ voor het exterieur: vulopening voor de ruitenwisservloeistof onder het BMW logo op de motorkap, vlak gemonteerde handgrepen die met een druk op een knop worden geactiveerd, buiten het zicht geplaatste sensoren en achteruitrijcamera met lensreinigingssysteem dat is geïntegreerd in het BMW logo op de bagageklep.
 • Accenten in BMW i Blau accentueren het duurzame karakter van de BMW iX. Sportpakket met dynamisch vormgegeven exterieurkenmerken en BMW Individual Exterior Line Titanium Bronze optioneel leverbaar.
 • Effectieve toename in efficiëntie en actieradius dankzij intelligent lichtgewicht design en geoptimaliseerde aerodynamica. Gewichtsbesparing dankzij aluminium spaceframe constructie met Carbon Cage. Doelgerichte aerodynamische maatregelen voor en achter, aan de onderzijde en voor de wielen beperken de luchtweerstand tot een uitzonderlijke Cw waarde van 0,25. Optioneel Air Performance wielen in 21 en 22 inch.
 • Volledig nieuw ontwikkelde interieurarchitectuur. De BMW iX is in het geheel van binnenuit ontworpen. Luxueus gevoel van welzijn dankzij genereuze ruimtelijkheid, een mix van hoogwaardige materialen, een slank instrumentenpaneel, nieuw ontwikkelde stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en een uitzonderlijk groot glazen panoramadak. Het weglaten van de middentunnel zorgt voor extra been- en opbergruimte. De middenconsole is zo vormgegeven dat deze doet denken aan een hoogwaardig meubelstuk.
 • Een minimalistische designtaal en heldere, ongecompliceerde functionaliteit stellen de behoeften en het welzijn van de inzittenden centraal. Het BMW Curved Display bestaat uit een volledig digitale samenstelling van een 12,3 inch Information Display en een 14,9 inch Control Display. Dit alles met één glasoppervlak zonder omlijsting. Standaard automatische 2,5 zone klimaatcontrole met nieuwe en extreem intuïtieve bediening.
 • ‘Shy tech’ voor het interieur: speakers onzichtbaar geïntegreerd, complex vormgegeven luchtroosters, verwarmde oppervlakken, projector van BMW Head-Up Display vrijwel naadloos en bijna uit het zicht geïntegreerd in het dashboard.
 • Hoogwaardig vormgegeven middenconsole voorzien van een innovatieve, nieuwe tuimelschakelaar voor het selecteren van de versnelling, een Touch Controller en een verlicht bedieningsoppervlak met glaseffect, onderverdeeld met voelbare balkjes en voorzien van actieve haptische input voor het bedienen van voertuigfuncties. Optionele Clear & Bold uitvoering omvat oppervlakken in hout met open structuur en bedieningselementen met een gepolijste kristalafwerking.
 • De BMW iX is het eerste serieproductiemodel van BMW Group met een zeshoekig stuurwiel. De op de autosport geïnspireerde contouren maken in- en uitstappen makkelijker en zorgen voor een beter zicht op het Information Display. Nieuw ontworpen multifunctionele knoppen: optionele stuurwielverwarming nu met drie standen.
 • Glazen panoramadak met optioneel elektrochrome verduistering. Het grootste glasoppervlak ooit toegepast in een model van BMW Group bestaat uit één stuk en overspant het gehele interieur zonder dwarsbalken die het licht en zicht onderbreken.
 • Optioneel Bowers & Wilkins Surround Sound System brengt de audio ervaring in de BMW naar een nieuwe dimensie. Het volledig actieve geluidssysteem zorgt voor de beleving van een concertzaal, de audiobediening reageert op dynamische prestaties en er zijn vijf individueel te selecteren geluidsmodi. Van de in totaal 30 luidsprekers zijn er acht geïntegreerd in de hoofdsteunen van de zitplaatsen voor- en achterin. De innovatieve 4D Audio functie wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van magnetisch aangestuurde ‘shakers’ in de voorstoelen.

Houd mij op de hoogte Terug naar nieuws