BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • Klanten beoordelen ons met een 9/10
  • 831 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Al 93 jaar erkend BMW & MINI dealer

De nieuwe MINI Aceman

MINI lanceert de nieuwe MINI Aceman: de eerste volledig elektrische crossover in het premium compacte segment. De MINI Aceman combineert compacte afmetingen met zo veel mogelijk binnenruimte. Het resultaat is een eigentijdse interpretatie van de visie van Sir Alec Issigonis, de ontwerper van de klassieke MINI: maximale benutting van ruimte met een minimale footprint, gecombineerd met een modern aandrijfconcept. Met een (voorlopige) actieradius tot 406 kilometer (WLTP) biedt de MINI Aceman emissievrije mobiliteit, ook buiten de stad.

“De MINI Aceman biedt een nieuw niveau van extase door zijn prettige digitale ervaring”, zegt Stefanie Wurst, Head of MINI. “De Aceman is perfect voor het drukke stadsverkeer, terwijl hij zo functioneel en veelzijdig is als een crossover én het Go-Kart gevoel biedt die je van een MINI verwacht. Zijn strakke ontwerp, prestaties en veelzijdigheid maken de MINI Aceman tot een succes.”

De MINI Aceman is vanaf half juni te bestellen en wordt eind 2024 verwacht in Nederland. De Aceman is leverbaar vanaf € 38.990,-. Je least de nieuwe MINI Aceman vanaf € 599,- per maand. Blijf op de hoogte en mis niets!

Houd mij op de hoogte Contact opnemen

Exterieur: nieuwe ontwerpstijl ‘Charismatic Simplicity’
Alle nieuwe MINI-modellen hebben een strak en minimalistisch design. De MINI Aceman straalt sportiviteit en zelfvertrouwen uit. Deze nieuwe crossover met vijf deuren is gebaseerd op een puur elektrisch aandrijfconcept. De Aceman heeft vijf zitplaatsen en 300 liter bagageruimte – uit te breiden tot 1.005 liter door de achterbank neer te klappen. Met zijn lengte van 4,07 meter, breedte van 1,75 meter en hoogte van 1,50 meter past de MINI Aceman naadloos tussen de nieuwe MINI Cooper en nieuwe MINI Countryman in. Met zijn gestroomlijnde voorzijde, korte overhangen en functionele design – volgens het ‘Clever Use of Space’-designprincipe van MINI – heeft de Aceman de kenmerkende stijl van MINI, met een onderscheidend karakter. De standaard dakrails, zwarte wielkasten en opvallende wielen (17, 18 of 19 inch) benadrukken het veelzijdige, avontuurlijke karakter van de MINI Aceman.

Kenmerkende LED-koplampen
De voorzijde van de MINI Aceman straalt kracht uit. Kenmerkende MINI-stijlelementen – de koplampen en grille – zijn een nieuw design. De vorm van de grille bouwt voort op de traditionele zeshoek en de omlijsting ervan loopt door tot onderaan de voorbumper. De grille – in de (optionele) nieuwe kleur Vibrant Silver of in hoogglans Jet Black – is een detail dat de MINI Aceman direct onderscheidt. De hoekige LED-koplampen sluiten aan bij het heldere design van de motorkap; het geheel geeft de Aceman een onderscheidend karakter. De dagrijverlichting in de LED-koplampen heeft (vanaf optiepakket S) drie modi en onderstreept de expressiviteit van de Aceman.

Contrasterend dak en vier uitvoeringen
De MINI Aceman is er in expressieve kleuren en voor het dak zijn vier contrasterende kleuren leverbaar voor de kenmerkende MINI-stijl. De Essential Trim biedt helderheid en functionaliteit, waardoor bepaalde elementen – zoals het logo in Vibrant Silver – worden benadrukt. De Classic Trim biedt de keuze uit een wit of zwart dak en buitenspiegels. De grille is hoogglans zwart en de bumper en binnenzijde van de grille zijn in carrosseriekleur uitgevoerd. De Favoured Trim biedt ruimte voor individuele expressie met de optie voor het karakteristieke Multitone Dak, gecombineerd met witte spiegelkappen en de rand van de grille in Vibrant Silver.

De sportieve flair van de Aceman komt maximaal tot uiting in de JCW Trim. Deze op de autosport geïnspireerde versie heeft zijn eigen karakteristieke details, zoals de rand van de grille en het JCW-logo in hoogglans zwart en het dak en de optionele bonnet stripes in contrasterend Chili Red. De achterzijde toont extra sportief en de wielkasten zijn uitgevoerd in hoogglanzend zwart. Aerodynamische wielen (17, 18 of 19 inch) maken het uiterlijk van de MINI Aceman compleet.

Interieur: puristisch ontwerp, breed scala materialen
De nieuwe designstijl ‘Charismatic Simplicity’ van MINI komt vooral in het interieur tot uiting. Met zijn centrale OLED-display en de nieuw ontworpen tuimelschakelaars weerspiegelt de cockpit belangrijke elementen uit de klassieke MINI. Ruime portiervakken en comfortabele ruimte voor schouders en benen geven het interieur openheid. Het (optionele) panoramische glazen dak versterkt dat met extra daglicht van bovenaf. Verlichting langs de rand van de hemelbekleding zorgt voor extra sfeer. De portiergrepen en de luidsprekerroosters in Vibrant Silver vormen een fascinerend contrast met het horizontale ontwerp van de cockpit. De minimalistische stijl komt terug in de gebogen oppervlakken van het dashboard, bekleed met een weefsel van gerecycled polyester, waarin de onderste kleur doorschijnt in de bovenste. Dit geeft een vriendelijke sfeer met sterke contrasten. Ook de portierbekleding is vervaardigd van dit gemakkelijk te onderhouden, veelzijdige materiaal. Optioneel zijn de comfortabele stoelen bekleed met hoogwaardige stof of geperforeerd Vescin.

OLED-display
Het innovatieve en unieke ronde OLED-display heeft een diameter van 240 mm en een extreem vlak en een hoogwaardig glazen oppervlak. MINI Operating System 9 maakt intuïtieve bediening van alle functies mogelijk via aanraking of spraak. Deze MINI Interaction Unit is als een smartphone te bedienen.

De grafische weergave van voertuiginformatie is eigentijds en minimalistisch. De snelheid en de batterijstatus zijn bovenaan weergegeven, direct in het blikveld van de bestuurder. Met een tikje op de snelheidsweergave opent de snelheidsmeter op het volledige scherm. Andere widgets worden in miniatuur weergegeven in het startscherm, links en rechts van de actuele menufunctie. Ze kunnen naar het midden worden verplaatst en geselecteerd met een horizontale swipe-beweging. Onder in het OLED-display zijn de menu-items Navigatie, Media, Telefoon en Klimaat altijd direct te selecteren. Een head-up display is optioneel leverbaar.

MINI Experience Modes: verbeterde rijervaring
In de MINI Aceman verschijnen speciale lichtprojecties op het dashboard. Met de Experience Modes wijzigen de kleuren en de sfeerverlichting in het interieur. De nieuwe MINI Driving Sounds verbeteren de beleving van volledig elektrische mobiliteit, samen met specifieke grafische elementen op het OLED-display. Van de acht beschikbare modi biedt de Personal Mode de mogelijkheid om een persoonlijke afbeelding vanaf de smartphone via de MINI-app te uploaden als achtergrond voor het display. Dominante kleuren van de foto worden op het dashboard geprojecteerd. De sfeerverlichting onder het dashboard en in de buitenspiegels komen overeen met deze projecties.

De andere modi voor selectie zijn Go-Kart Mode, Vivid Mode, Core Mode, Green Mode, Timeless Mode, Balance Mode en Trail Mode, die elk de weergave afstemmen op de sfeer. In Go-Kart Mode ligt de nadruk op MINI’s sportieve DNA, terwijl Green Mode de focus legt op efficiënt en zuinig rijden.

Historische ‘Toggle Bar’ in nieuw ontwerp
In de klassieke MINI was de rij tuimelschakelaars midden op de dashboardrand een kenmerkend element. MINI gebruikt dit element om de merkgeschiedenis over te brengen naar de nieuwste modellen. De belangrijkste rijfuncties (parkeerrem, versnellingskeuze, start-/stop, Experience Modes, audiovolume) zijn toegankelijk via vijf tuimelschakelaars. Daardoor ontstaat praktische bergruimte in de middenconsole. Ook zijn er bekerhouders en een extra ruimte voor draadloos opladen van smartphones.

Geavanceerde assistentiesystemen
Driving Assistant Plus is een stuur- en rijstrookassistent die de bestuurder helpt op koers te blijven. De nieuwe Trailer Assistant helpt bij manoeuvreren met een aanhanger en geeft advies over de stuurbewegingen bij achteruitrijden. Met ultrasone sensoren en Surround View camera’s herkent de MINI Aceman lege parkeerplaatsen. Daarmee kan de auto zichzelf in zeer beperkte ruimte parkeren. De Remote Parking-functie van de optionele Parking Assistant Pro maakt het zelfs mogelijk de auto in en uit te parkeren via de smartphone. De MINI Digital Key Plus-optie maakt de smartphone van de gebruiker een autosleutel. De verlichting start de welkomstprojectie zodra de bestuurder zich binnen drie meter afstand bevindt. Ook ontgrendelen de deuren automatisch. De digitale sleutel kan worden gedeeld met meerdere gebruikers.

Volledig elektrische aandrijving
De MINI Aceman is alleen verkrijgbaar met volledig elektrische aandrijving. De elektromotor biedt het MINI kenmerkende –  emissievrije – Go Kart gevoel, zowel in als buiten de stad. De MINI Aceman verschijnt als E en SE.

MINI Aceman E: de elektromotor levert een vermogen van 135 kW (184 pk) en 290 Nm koppel. Acceleratie 0-199 km/u: 7,9 s. Topsnelheid: 160 km/u. De 42,5 kWh hoogvoltage-accu biedt tot 310 km actieradius (WLTP).

MINI Aceman SE: de elektromotor levert een vermogen van 160 kW (218 pk) en heeft een koppel van 330 Nm. Acceleratie 0-100 km/u: 7,1 s. Topsnelheid: 170 km/u. De 54,2 kWh hoogvoltage-accu biedt tot 406 km actieradius (WLTP).

Snel en eenvoudig opladen
De batterij van de MINI Aceman kan worden opgeladen met 11 kW wisselstroom. Snelladen met gelijkstroom kan de Aceman E met 75 kW en de Aceman SE met 95 kW. Aan een snellader kan de batterij binnen 30 minuten worden opgeladen van 10 tot 80 procent. Met MINI Navigatie kan de bestuurder de hoogvoltage-accu vooraf instellen op de ideale temperatuur voor efficiënt opladen. Dit verkort de laadtijd vooral bij lage buitentemperaturen. De starttijd voor het opladen, een specifiek tijdsbestek voor het laden en het doelniveau voor de accucapaciteit zijn in te stellen. Het interieur is vooraf op de gewenste temperatuur te brengen. De MINI App geeft informatie over de actuele batterijstatus, de laadgeschiedenis – inclusief alle kosten en besparingen – en plant routes geoptimaliseerd voor onderweg opladen.

De MINI Aceman in beeld

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen